Heysem Menna: BM oyununda taraf olmayacağız

15 Ocak 2014

Ulusal Koordinasyon Kurulu adlı muhalif grubun liderlerinden Heysem Menna, Kurul’un belirsizlikler giderilinceye kadar Cenevre-2 konferansına katılmama kararı aldığını açıkladı.

YDH-Rusya el-Yovm televizyonuna demeç veren Heysem Menna, Ulusal Koordinasyon Kurulu’nun Cenevre-2 konferansı konusundaki belirsizlikler giderilinceye kadar konferansa katılmayı düşünmediğini belirterek Kurul’un bu konudaki resmi tutumunu yakında açıklayacağını söyledi.

Ulusal Koordinasyon Kurulu, Pazartesi günü Cenevre-2 konferansı için davet aldıklarını açıklamıştı.

Heysem Menna, Suriye’nin geleceğinde temel rol oynayabilecek güçlü ve ulusal bir demokratik kutbun oluşturulması gerektiğini söyledi.

 Suriye’yi yok olmaktan ve siyasi fesattan kurtarmak için siyasi çözüme inanan tüm tarafları görüşmeye davet edeceklerini belirten Menna, “Biz, Birleşmiş Milletlerin oyununda taraf olmayacağız” dedi.

Birleşmiş Milletler, üç bölgesel örgütle BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyelerini ve Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Mısır, Cezayir, Fas, Irak, Lübnan, Ürdün ve Türkiye’yi Cenevre-2 konferansına davet etti.

İran’ın konferansa davet edilmesine ise ABD, Ulusal Koalisyon adlı muhalif örgüt ve Suudi Arabistan karşı çıkıyor.