Geçmişe Dönüş; Çatalhöyük Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
09 Aralık 2006 · 01:00

Geçmişe Dönüş; Çatalhöyük

SAAF-Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi, yaklaşık on yıldır Çatalhöyük'teki arkeolojik

SAAF-Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi, yaklaşık on yıldır Çatalhöyük'teki arkeolojik kazıları destekleyen Koçbank'ın ve bu sene Yapı Kredi'nin katkılarıyla Topraktan Sonsuzluğa Çatalhöyük sergisine ev sahipliği yapıyor.

 

Büyüklüğü ve içerdiği yoğun yapılaşma nedeniyle ortaya çıktığı ilk günlerden bu yana dünya arkeoloji çevrelerinin ilgi odağı olan Çatalhöyük, ilk defa Türkiye'de kapsamlı bir sergiye konu oluyor. Günümüzden yaklaşık 9000 yıl önce, belirli bir şehircilik düzeninde hiç savaşmadan yaşayan Neolitik Çağ insanlarını konu alan sergide birbirinden ilginç 288 eser yer alıyor.

 

Çatalhöyük kazı başkanı İngiliz arkeolog Prof. Ian Hodder'ın bilimsel kontrolünde kalabalık bir ekibin aylarca süren yoğun hazırlık çalışması sonucu ortaya çıkan Topraktan Sonsuzluğa Çatalhöyük sergisi, gerek sergilenen eserleri, gerekse Sadık Karamustafa'nın hazırladığı özgün tasarımıyla oldukça ilgi çekici. Çatalhöyük'teki evlere dönüştürülen müze sergi salonu, aydınlatma, seslendirme ve görüntüleriyle 9000 yıl öncesinin atmosferini ziyaretçilere yaşatıyor.

 

Sergiye damganızı vurmanız mümkün!

 

Çatalhöyük’te damga ve mühürleri orada bulunan hayvan derilerinin üzerine basarak üzerine adınızı yazabiliyor serginize kendinizden bir şey katabiliyorsunuz.

 

Not: Serginin süresi 30 Eylül tarihine kadar uzatılmıştır. Görmenizi şiddetle tavsiye ederim.

 

Gülsüm KAVUNCU

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 19.08.2026 17:15 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/1257/gecmise-donus-catalhoyuk