Libya İhvan’ı bakanlarını kabineden çekti

21 Ocak 2014

Libya’daki Müslüman Kardeşler örgütünün siyasi kanadı olan Adalet ve İnşa Partisi, bakanlarını Ali Zeydan kabinesinden çektiğini açıkladı.

YDH- Fransız haber ajansının bildirdiğine göre Müslüman Kardeşler’in Libya Ulusal Kongresi adlı parlamentoda hükümet aleyhine verdiği gensoruda başarısız olması üzerine bakanlarını çekti.

Adalet ve İnşa Partisi konuyla ilgili yayımladığı bildiride Ulusal Kongre ve hükümet yanlılarının ülkedeki kargaşadan sorumlu olduğunu öne sürdü.

Müslüman Kardeşlerin siyasi kanadı olan Adalet ve İnşa Partisi, 32 bakanlı hükümette petrol, elektrik, imar, ekonomi ve spor bakanlıklarına sahipti.

Libya Ulusal Kongresi’ndeki yaklaşık 100 milletvekili, salı günü Ali Zeydan hükümeti hakkında verilen gensoruda başarısız olduklarını belirterek ülkedeki krizin önlenmesi için hükümete istifa çağrısında bulunmuştu.

Söz konusu milletvekilleri, devletin güvenlik, ekonomik reform, ademimerkeziyetçilik ve ülkenin doğusundaki petrol limanlarının yönetimi konusunda tam bir iflas içerisinde olduğunu öne sürdü.

Liberal parti ve Ulusal Güçler İttifak milletvekillerinin desteğini alan Başbakan Ali Zeydan, istifa etmeyeceğini açıkladı.

Başbakan Ali Zeydan, el-Ahrar adlı özel TV kanalına verdiği demeçte Müslüman Kardeşler’i ülkeyi istikrarsızlığa sürüklemekle suçladı.