Mısır’dan Şam’a ‘iyi niyet’, muhaliflere birlik çağrısı

22 Ocak 2014

Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi, Suriye sorununun siyasi çözümü için doğan fırsatın kaçırılmamasını istedi.

YDH-İsviçre’nin Montrö kentinde yapılan Cenevre-2 konferansında konuşan Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi, dünyanın Suriye’deki sorunun çözümü için doğan tarihi fırsatı kaçırmaması gerektiğini söyledi.

Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi, Suriye yönetiminin ülkedeki sorunun siyasi yollarla çözümü konusunda iyi niyetli davranması gerektiğini belirterek muhalif gruplardan da birlik oluşturup siyasi çözüm konusunda net bir perspektif sunmalarını istedi.

Kahire’nin Suriyeli muhaliflerin bir araya gelip siyasi çözüm konusunda ortak tavır belirlemesini istediğini belirten Dışişleri Bakanı Fehmi, muhaliflerin bu amaçla düzenleyeceği bir toplantıya ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi.

Suriyeliler arasına fitne tohumları ekmeye yönelik her türlü çözüm yoluna karşı olduklarını belirten Nebil Fehmi, Suriye’de birçok suç işlenmiş olmasına rağmen artık bunları geçerek yeni Suriye’nin geleceğine odaklanmak gerektiğini ifade etti.

Suriye konusunda takınılacak tavırlarda bu ülkenin ulusal egemenliğinin korunmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Fehmi, öncelikli olarak ateşkes sağlanmasını ve insani yardımların ulaştırılması için kolaylık sağlanmasını istedi.