Suudilerden kendi cihatçılarını cezalandırma kararı Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
ARAP DÜNYASI
03 Şubat 2014 · 01:00

Suudilerden kendi cihatçılarını cezalandırma kararı

Suudi yönetiminin Kral Abdullah’ın verdiği bir emirle, yurt dışına savaşa giden Suudi vatandaşlarını 3 ila 20 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırma kararı aldığı bildirildi.

YDH- BBC, yabancı ülkelere savaşmak için giden Suudi vatandaşlarını cezalandırma kararının ülke içinde veya dışında terörist olarak nitelenen örgütlere destek veren kişileri de kapsadığını bildirdi.

Habere göre Suudi yargı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada Kralın yurt dışına savaşmak için giden vatandaşları cezalandırma hükmünün İslami yasalara uygun olduğu ve ülke güvenliği için gerekli olduğu belirtildi.

Halen Suriye’ye savaşmak için giden çok sayıda Suudi vatandaşı olduğuna dikkat çeken BBC, haberinde Suriye’deki silahlı grupları destekleyen Suudi yönetiminin vatandaşlarının cihatçı düşüncelere yönelmesinden kaygı duyduğunu belirtti.

Suudi medyasında bir süredir Suriye’ye  militan gönderilmesini teşvik eden din adamları ile buna karşı çıkanlar arasında sert tartışmalar yaşanıyordu.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 06.11.2026 06:48 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/12620/suudilerden-kendi-cihatcilarini-cezalandirma-karari