“Türkiye, Irak’taki etkisini kaybetti”

07 Şubat 2014

Irak parlamentosunun Kürt milletvekillerinden Mahmud Osman, Türkiye’nin mezhepçi ve kibirli tutumu sebebiyle Irak’taki etkisini kaybettiğini öne sürdü.

YDH- Irak meclisinin önde gelen Kürt milletvekillerinden Mahmud Osman, el-Mesele gazetesine verdiği demecinde Türkiye’nin Irak’taki etkisini değerlendirdi.

Kürdistan İttifakı Milletvekillerinden Mahmud Osman, Türkiye’nin Irak konusunda izlediği kibirli ve mezhepçi politikalardan dolayı Irak’taki rolünün çok zayıfladığını söyledi.

Mahmud Osman, “Türkiye’nin Irak’taki rolü şu an son derece zayıflamıştır, Türkiye Başbakanı recep Tayyip Erdoğan ülkesinin iç politikasında da zayıflamıştır” dedi.

17 Aralık sonrasında gündeme gelen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile Adalet ve Kalkınma Partisi ve Fethullah Gülen Cemaati arasındaki çatışmalara da değinen Mahmud Osman, Erdoğan’ın yolsuzlukla suçlanmasının, Gülen Cemaati ile çatışmasının ve izlediği kibirli ve mezhepçi politikaların, onun hem Türkiye içerisindeki hem dünyadaki hem de Irak’taki rolünün ciddi şekilde zayıflamasına neden olduğunu iddia etti.