Suriye’deki gruplara silah için yeni kaynak

24 Şubat 2014

Suudi Arabistan’ın Suriye’deki silahlı gruplara vereceği silahları Pakistan’dan temin edeceği bildirildi.

YDH-Fransız haber ajansı, Suudi Arabistan’ın Suriye’deki silahlı gruplara verilmek üzere Pakistan’dan uçaksavar füzeleri ve zırh delici roketler almaya çalıştığını bildirdi.

 AFP’nin haberinde Pakistan’ın zırhlı araçlara karşı kullanılan ve omuzdan atılan “Anza” adlı roketleri ürettiğine dikkat çekilirken Wall Street Journal gazetesi de Arap kaynaklarına dayandırdığı haberinde Suudi Arabistan’ın Suriye’deki silahlı gruplara omuzdan atılan Çin yapımı uçaksavar ve tanksavar silahları verilmesini önerdiğini yazdı.

Suudi Arabistan’ın Suriye’deki silahlı gruplar için Pakistan’dan silah temin etmeye çalıştığı yönünde haberler gelirken Pakistan Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif’in şubat başında ziyaret ettiği Suudi Arabistan’da Veliaht Prens Salman bin Abdulaziz’le görüşmesi dikkat çekici bulundu.

Pakistan’dan temin edilecek silahların Ürdün’de depolanacağı öne sürülürken silahlarla ilgili ismi geçen hiçbir ülkeden henüz konuyla ilgili teyit ya da tekzip gelmedi.

Ancak el-Alem televizyonu, Suriyeli muhalif kaynakların savaştaki güç dengesini tersine çevirecek uçaksavar ve tanksavar silahları elde ettiklerini açıkladığını bildirdi.