Berham Salih: Milisler silahsızlandırılacak

01 Ocak 1970

SAAF-Irak Başbakan Yardımcısı Berham Salih, birkaç ay içerisinde Irak’taki tüm milislerin

SAAF-Irak Başbakan Yardımcısı Berham Salih, birkaç ay içerisinde Irak’taki tüm milislerin silahsızlandırılması için bir yasa çıkaracaklarını söyledi.

 

Resmi temaslarda bulunmak üzere Washington’da bulunan Irak Başbakan yardımcısı Berham Salih, Irak’taki milislerin ve şiddet olaylarına karışan grupların silahsızlandırılması için yasal girişim başlatacaklarını söyledi.

 

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’le de görüşen Salih, hazırlayacakları yasanın ulusal uzlaşmanın sağlanması yönünde önemli bir adım olacağını ifade etti.

 

Anayasada değişiklikler, yabancı yatırımlar ve petrol gelirlerinin federal kontrolü gibi hususlarda da çalışmalarının olduğunu belirten Salih, Savunma Bakanı Rumsfeld’le görüşmesinde ilgili çalışmalarının 2006 sonuna kadar tamamlanacağını ifade etti.

 

Irak’taki milislerin çok önemli bir sorun olduğunu belirten Irak Başbakan Yardımcısı Salih, “Mukteda Sadr’la ve diğer liderlerle görüşmelerimiz sürüyor. Onların siyasi süreci seçip silahlarını bırakması ve devlet kurumlarına katılması gerekiyor, Irak’taki halihazırdaki durum kabul edilemez” diye konuştu.