Suriye seçimleri medyaya açık olacak

28 Nisan 2014

Suriye Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Hişam eş-Şear, haziran ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

YDH-El Vatan gazetesinin haberine göre Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Hişam Şear, yurt dışındaki Suriyelilerin diplomatik temsilciliklerde oy kullanabileceğini belirterek ülkeyi yasadışı yollarla terk edenlerin oy kullanamayacağını söyledi.

Yurt içinde isteyen her vatandaşın seçimlere katılabileceğini belirten Hişam Şear, yurt dışında yaşayan Suriyelilerin de oy kullanmak için ülkeye dönebileceklerini ifade etti.

Seçimin açık ve şeffaf bir şekilde yapılacağını belirten Şear, hem oy kullanmanın hem de oy sayımının basına açık yapılacağını belirtti ve oy sayımının kamuya açık dev ekranlardan yayımlanacağını söyledi.

Suriye Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Hişam Şear, ülkenin her noktasında seçim sandığı kurmaya çalışacaklarını belirterek seçmenlerin ikamet ettikleri yerlerde oylarını kullanacağını; ancak savaşın yaşandığı bölgelerdeki seçmenlerin de kendilerine en yakın seçim merkezinde oylarını kullanabileceğini söyledi.

3 Haziran’da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerine şu ana kadar altı kişinin adaylık başvurusunda bulunduğu açıklandı.

El-Meyadin televizyonu, Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'in bugün resmen adaylık başvurusunda bulunduğunu belirterek böylece şu ana kadar cumhurbaşkanlığı seçimlerine başvuruda bulunan aday sayısının 7'ye yükseldiğini duyurdu.