IŞİD’den Adnan Arur ve Şafi Acmi’ye ölüm tehdidi

12 Mayıs 2014

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı örgüt, Suriye’de Nusra Cephesi ile yaptıkları savaşı Suudi Arabistan ve Kuveyt’e yayma tehdidinde bulundu.

YDH-Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) bazı militanlarının Suudi Arabistan’da yakalanmasının ardından Suudi Arabistan’a ve Kuveyt’e yönelik tehditler içeren bir mesaj yayımladı.

El-Alem televizyonunun haberine göre IŞİD, Suudi Arabistan’da yaşayan Suriye kökenli selefi müftülerden Adnan Arur ile Kuveytli Adnan Şafi el-Acmi’yi Nusra Cephesi’ne verdikleri destekten dolayı ölümle tehdit etti.

Suudi Arabistan, geçtiğimiz hafta 62 kişilik bir terör şebekesinin çökertildiğini belirterek yakalanan teröristlerin 35’inin Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) üyesi olduğunu açıklamıştı.

Londra’da yayımlanan Rey’ul- Yovm gazetesi, Suriye’nin Rakka ve Deyr ez-Zor kentlerinde IŞİD’le Nusra Cephesi arasındaki çatışmaların şiddetlendiğini bildirirken, Londra merkezli Suriye muhalifi insan hakları örgütü Mirsad da 2014 yılı başından itibaren IŞİD ve Nusra arasında yaşanan çatışmalarda toplamda 4 bin kişinin öldüğünü açıkladı.

Şarku’l Avsat gazetesi ise IŞİD ve Nusra arasında yaşanan çatışmalardan dolayı yaklaşık 100 bin Suriyelinin yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kaldığını bildirdi.