Halep cezaevi kuşatması kırıldı

21 Mayıs 2014

Suriye ordusunun bir yıldan uzun bir süredir silahlı grupların kuşatması altında bulunan Halep cezaevine ulaştığı bildirildi.

YDH-El Meyadin televizyonu, Suriye ordusunun tankların desteği ile Halep cezaevine girdiğini ve silahlı grupların buraya yönelik kuşatmasını kırdığını bildirdi.

Suriye ordusunun yaklaşık bir buçuk yıldır silahlı grupların kuşatması altında bulunan Halep cezaevine girdiği bildirilirken, el-Kaide’nin Suriye kolu olarak bilinen Nusra Cephesi’ne bağlı militanların cezaevinin güneyinden tamamen çekildiği ve Hayalan köyüne doğru kaçtığı belirtildi.

Londra’dan yayın yapan Rey’ul Yovm gazetesi, Suriye ordusunun cezaevine hakim tepelerden düzenlediği yıldırım operasyonunun silahlı grupları şaşkınlığa düşürdüğünü ve savunma mevzilerini terk etmek zorunda bıraktığını yazdı.

Silahlı grupların sosyal medya üzerinden Halep cezaevi kuşatmasının kırılması sebebiyle birbirlerini suçladıkları belirtilirken, Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) yanlılarının cezaevi bölgesinden kaçan ilk grubun Nusra militanları olduğunu iddia ettiği bildirildi.