Ahdar İbrahimi: Muhalifler Han el-Asel’de kimyasal silah kullandı

11 Haziran 2014

BM’nin eski Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi, Muhaliflerin Halep’in Han el-Asel beldesinde kimyasal silah kullandığına dair somut kanıtlar bulunduğunu açıkladı.

YDH-El Meyadin televizyonunun haberine göre BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi, görevinden istifa ettikten sonra Suriye’de kullanılan kimyasal silahlarla ilgili olarak ilk kez çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ahdar İbrahimi, Almanya’da yayımlanan haftalık Der Spiegel dergisine verdiği röportajda muhaliflerin Halep’in Han el-Asel beldesinde kimyasal silah kullandığını gösteren kanıtlar bulunduğunu belirterek BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye’de kimyasal silah kullananların belirlenmemesi için baskı yaptığını söyledi.

Ahdar İbrahimi, istifa sebebiyle ilgili olarak da “İstifa ettim; çünkü gösterdiğim çabalar hiçbir sonuç vermedi. Benim için uluslar arası toplumun ve bölgenin Suriye’deki duruma yönelik aldırışsızlığına tepki göstermekten başka bir yol kalmamıştı” dedi.

Suriye’de çözüm yolunun kapatıldığını belirten İbrahimi, Suriye’de durumun giderek vahim bir hal almaya başladığını belirterek dünya ve bölge ülkelerinin çözüm yönünde çaba göstermesi gerektiğini söyledi.