Federalizm konusunda temaslar sürüyor

01 Ocak 1970

SAAF-Birleşik Irak İttifakı’ndan bir heyetin Irak’ta federalizm ve diğer önemli meseleler hakkında

SAAF-Birleşik Irak İttifakı’ndan bir heyetin Irak’ta federalizm ve diğer önemli meseleler hakkında istişarelerde bulunmak üzere dini mercileri ziyaret ettiği bildiriliyor.

 

Savtu’l- Irak adlı internet sitesinin haberine göre Irak Meclis Başkanı Yardımcısı Şeyh Halid el-Atiye liderliğindeki Birleşik Irak İttifakı heyeti, Bedir Örgütü lideri Hadi el-Amiri ile birlikte Necef’te bulunan dini mercileri ziyaret etti.

 

Fazilet Partisi manevi lideri Ayetullah Muhammed Yakubi’yi bürosunda ziyaret eden heyetin başkanı Halid el-Atiye, görüşmede federalizm meselesini ve Irak’taki değer önemli konuları görüştüklerini açıkladı.

 

Sadr grubu da dahil olmak üzere Birleşik Irak İttifakı içerisinde federalizm konusunda görüş birliği bulunduğunu belirten el-Atiye, aradaki tek görüş ayrılığının, federalizmin uygulanmasının zamanlaması olduğunu ifade etti.

 

Ayetullah Yakubi’nin federalizm konusunda herhangi bir muhalefetinin olmadığını açıklayan heyet, daha sonra da Ayetullah Sistani, Seyyid el-Hekim, Şeyh Feyyaz ve Şeyh Necefi’yi ziyaret etti.

 

Birleşik Irak İttifakı’nın gelecek hafta federalizm konusunda parlamentoda görüş bildireceği belirtilirken, söz konusu heyetin Mukteda Sadr’ı da ziyaret edeceği açıklandı.