Irak ordusundan silahlı gruplara darbe

26 Haziran 2014

Irak Ordu Sözcüsü General Kasım el-Ata, el-Kaim, Telafer ve Samerra’da silahlı gruplara ağır kayıplar verdirildiğini açıkladı.

YDH-El Alem televizyonunun haberine göre bugün bir basın toplantısı düzenleyen Irak Ordu Sözcüsü general Kasım el-Ata, Irak ordusunun aşiretlerin de desteği ile el-Kaim bölgesinde düzenlediği operasyonda aralarında IŞİD Liderlerinden Ebu Enes Şami’nin de bulunduğu 7 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

General Kasım el-Ata, silahlı grupların Ramadi’nin batısındaki Kaim bölgesine yönelik saldırısına karşı el-Cezire ve el-Badiye operasyon komutanlıklarının yaptığı operasyona el-Ceğayife ve el-Bunemr aşiretlerinin de destek verdiğini ve silahlı grupların kayıp vererek geri çekildiklerini söyledi.

Kaim bölgesinde düzenlenen operasyonda IŞİD’in yerel emirlerinden Ebu Enes Şami ile birlikte 7 yardımcısının da öldürüldüğünü belirten General Kasım el-Ata, Telafer’in batısında düzenlenen bir operasyonda da Ebu Hacer adıyla bilinen Mutasım Abdurrahman adlı bir IŞİD liderinin öldürüldüğünü açıkladı.

General Ata, Samerra operasyon komutanlığının Selahaddin kentinin batısında IŞİD’e ait bir bölgeye düzenlediği operasyonda örgüte ait 150 araçla 5 ağır topu imha ettiğini söyledi.

Irak ordu sözcüsü ayrıca, silahla ve 10 ton C-4 patlayıcıyla donatılan 45 aracın da imha edildiğini söyledi.