ÖSO genelkurmayı feshedildi

27 Haziran 2014

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Yüksek Askeri Konseyi’nin feshedildiği ve genelkurmay başkanının da görevinden alındığı açıklandı.

YDH-Skynews Arapça servisinin haberine göre  Ulusal Koalisyon adlı muhalif örgüt tarafından başbakan seçilen Ahmed Tuma, ÖSO genelkurmayı olarak da nitelenen Yüksek Askeri Konseyi feshetti.

Ahmed Tuma, ÖSO genelkurmayı içerisinde yer alan çok sayıda komutanı da görevden alarak yolsuzlukla suçlanan bu komutanların mahkemeye sevk edildiğini açıkladı.

Bir süre önce Selim İdris’in yerine ÖSO genelkurmay başkanlığına tayin edilen Abdulillah Beşir’i de görevden alan Ahmed Tuma, askeri konsey genel kurulunun işlerini yürütmesi için Adil İsmail’i tayin etti.

Ahmed Tuma, Ulusal Koalisyon adlı muhalif örgütten de bir ay içerisinde yeni bir askeri konsey oluşturmasını istedi.

ÖSO Askeri Konseyi üyelerinden Yemin el-Cevheri, Yüksek Askeri Konseyin feshedilmesi kararının bu konseydeki komutanların yolsuzluk yapmak ve rüşvet almakla suçlanmasından dolayı alındığını söyledi.

ÖSO Yüksek Askeri Konseyi 7-9 Aralık 2012’de Dostlar Grubunu oluşturan ülkelerin istihbarat yetkililerinin de katıldığı bir toplantıyla Antalya’da kurulmuş ve başkanlığına Selim İdris seçilmişti.