Erbil’den Bağdat’a IŞİD’e karşı ortak savaş için şart

29 Haziran 2014

Irak Kürdistan Bölgesi’nin Irak ordusu ile birlikte IŞİD’e karşı ortak savaş yapma konusunda şart ileri sürdüğü bildirildi.

YDH-Arap dünyasının etkili haber sitelerinden İlaf’ın bildirdiğine göre Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Irak ordusu ile birlikte IŞİD’e karşı savaşma konusunda Nuri el-Maliki’nin başbakanlıktan ayrılması şartını ileri sürdü.

İlaf’ın haberine göre birkaç gün önce Peşmerge güçlerinin Irak ordusuyla birlikte IŞİD’e karşı ortak operasyonlara başlayacağı yönündeki haberler üzerine Kürdistan Bölgesi’nden bir yetkili, Erbil’in IŞİD’e karşı ortak savaş için Bağdat’tan yerine getirmesini istediği şartlar olduğunu açıkladı.

İsminin açıklanmasını istemeyen Kürdistan Bölgesi yetkilisi, “Erbil, Irak ordusuyla birlikte IŞİD’e karşı savaş için Maliki’nin başbakanlıktan ayrılması şartını ileri sürdü. Maliki iktidarda kaldıkça onun emrindeki bir ordu ile birlikte savaş yapmayacağız” dedi.

Erbil’den açıklama yapan yetkili ayrıca “Kürdistan Bölgesi, teröre karşı savaş adı altında sürdürülen bu mezhep savaşına katılmayacak” diye konuştu.