IŞİD’e faili meçhul operasyon

05 Temmuz 2014

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı örgütün Rakka’daki bir eğitim kampına kime ait olduğu belirlenemeyen helikopterlerle operasyon düzenlendiği bildirildi.

YDH-El Kudsu’l Arabi gazetesinin görgü tanıklarına dayandırdığı haberine göre dün gece yarısı kime ait olduğu anlaşılamayan helikopterler IŞİD’in Rakka’nın doğusundaki el-Ukeyrişi bölgesinde bulunan bir eğitim kampına paraşütçüler indirdi.

Operasyondan önce bölgede Mig uçaklarının uçtuğunu belirten görgü tanıkları, IŞİD’in Usame bin Ladin adını verdiği eğitim kampı yakınlarına inen askerlerin İngilizce konuştuğunu ve yolları kapattıktan sonra köydeki evlere girerek arama yaptıklarını söyledi.

 Askerlerin gece 2’den sonra IŞİD’in eğitim kampına girdiğini belirten görgü tanıkları yarım saat süren operasyon sonucu aralarında 2 IŞİD komutanının da bulunduğu 5 militanın öldürüldüğünü ifade etti.

Görgü tanıkları, operasyon düzenleyen askerlerin elbiselerinde Amerika’ya ve Ürdün’e ait simgeler bulunduğunu belirtirken, el-Kudsu’l Arabi’ye açıklamada bulunan Ürdünlü bir yetkili, IŞİD’e yönelik herhangi bir operasyon yapmadıklarını söyledi.