Haydar el-İbadi, Osmanlı unvanlarını kaldırıyor Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
IRAK
15 Ağustos 2014 · 01:00

Haydar el-İbadi, Osmanlı unvanlarını kaldırıyor

Irak’ta hükümeti kurmakla görevlendirilen Haydar el-İbadi’nin hükümet kurma sürecinde iki radikal karar aldığı açıklandı.

YDH- Irak’tan yayın yapan Sumeriye televizyonu, hükümeti kurmakla görevlendirilen Haydar el-İbadi’nin bakanlık sayısını azaltma ve Osmanlı dönemine ait unvanları kaldırma kararı aldığını duyurdu.

İslami Dava Partisi Üyesi Salah Abdurrezzak, Osmanlı devletinden kalan “paşa ve bey” gibi unvanların 2003’teki Amerikan işgalinden sonra Irak hükümetinde yeniden kullanılmaya başlandığını belirterek Başbakan Haydar el-İbadi’nin bu unvanları kaldırma kararı aldığı açıkladı.

Salah Abdurrezzak, Haydar el-İbadi’nin ayrıca bütçe üzerindeki yükü hafifletmek ve hükümet kurma sürecini hızlandırmak için bakanlık sayısını da azaltacağını söyledi.

Eski Başbakan Nuri el-Maliki’nin, başbakan adaylığından çekilmesi ve hükümet kurma görevinin Haydar el-İbadi’ye verilmesi Irak içerisinde ve uluslar arası alanda olumlu karşılanmıştı.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 31.10.2026 13:39 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/13128/haydar-el-ibadi-osmanli-unvanlarini-kaldiriyor