Emirli çevresi teröristlerden temizlendi

02 Eylul 2014

Irak Ordusu, iki aydan fazla bir süredir IŞİD’in kuşatması altında kalan Türkmen kasabası Emirli’nin etrafındaki köylerin terörist gruplardan temizlendiğini açıkladı.

YDH-Irak devlet televizyonu Irakiye’nin haberine göre Irak Ordusu Sözcüsü General Kasım Ata, güvenlik güçlerinin Emirli’nin güney, doğu ve kuzeyinde öngördüğü hedeflere ulaştığını ve bu bölgelerdeki köyleri teröristlerden temizlediğini söyledi.

General Kasım Ata, “Dicle Operasyon Komutanlığı, Encane bölgede öngördüğü hedeflere ulaşmayı başardı” dedi.

Encane’deki güçlerin Meftul bölgesine doğru ilerlediğini ve Emirli’yi teröristlerin işgalinden kurtaran güçlerle birleştiğini belirten General Ata,  terörle mücadele özel birliklerinin Emirli’nin güneyine indiğini ve buradaki köyleri temizlediğini ve üçüncü koldan gelen diğer güçlerle birleştiğini söyledi.

Emirli’nin güney, doğu ve kuzey hattından ilerleyen güvenlik güçlerinin Emirli civarındaki köyleri teröristlerden temizleyerek planladığı tüm hedefleri gerçekleştirdiğini belirten General Ata, “Kerkük, Tuzhurmatu, Süleyman Beg, Encane ve Bağdat yolunda şu anda güvenlik sağlanmış bulunuyor, mühendislik güçlerimiz yollarda mayın ve bomba temizliği yapıyor” dedi.