Hadi el-Amiri’den ABD’ye tepki

17 Eylul 2014

Irak Bedir Örgütü Genel Sekreteri Hadi el-Amiri, Amerika’yı Irak’ın iç işlerine karışmakla suçladı.

YDH-Irak’tan yayın yapan Sumeriye televizyonunun haberine göre eski Ulaştırma Bakanı Hadi el-Amiri, Amerika’nın askeri planını eleştirdi.

Bedir Örgütü Genel Sekreteri Hadi el-Amiri, Amerika’nın askeri planının Irak güçlerinin IŞİD’le mücadeledeki zaferlerini teslim almaya yönelik olduğunu belirterek bu konuda Irak halkını uyardıklarını söyledi.

Irak halkını Amerika’nın planı konusunda uyardıklarını belirten Hadi el-Amiri, “Bu plandan sadece Irak halkı zarar görür, dolayısıyla bu plan reddedilmeli ve IŞİD’den kurtulmak için Irak ordusuna ve halk güçlerine dayanılmalıdır” dedi.

Maliki kabinesinde Ulaştırma Bakanlığı yapan Hadi el-Amiri, Mukteda Sadr’ın kurduğu Barış Tugayları ve kendi komutasındaki halk güçleriyle IŞİD kuşatması altındaki Türkmen kasabası Emirli’yi kurtarmıştı.

Haydar el-İbadi, yeni kabinede Hadi el-Amiri’yi içişleri bakanı olarak önermiş; ancak Amiri’nin içişleri bakanlığına itiraz edilmişti.

Geçtiğimiz günlerde de Mukteda Sadr, Amerika’nın IŞİD gerekçesiyle Irak’taki askeri müdahalelerine tepki göstermiş ve Irak’a gelen her Amerikan askerinin kendileri açısından hedef olduğunu söylemişti.