PKK ve İsrail’in KDP’den ortak isteği

01 Ocak 1970

SAAF-PKK’nın Kuzey Irak’ın Kandil Dağı bölgesinde yaşayan yerli halkı bölgeyi terk etmeye

SAAF-PKK’nın Kuzey Irak’ın Kandil Dağı bölgesinde yaşayan yerli halkı bölgeyi terk etmeye zorladığı bildiriliyor.

 

İran’dan yayın yapan Baztab adlı internet sitesinin verdiği habere göre PKK Kandil Dağı civarındaki tüm köylere bildiriler göndererek burada yaşayan köylülerden köylerini boşaltmasını istedi.

 

KDP’nin Jarave bölge sorumlusu “Azad Vasu Hasan” Asu gazetesine verdiği demeçte “PKK bu tehdidi birçok defadır yapıyor, bu durum bölgede yaşayan halkın korkuya kapılmasına sebep oldu” dedi.

 

KYB Basın kuruluşu olan Puk-media adlı internet sitesinde 7 Eylül’de yayınlanan bir haberde de PKK’nın yaptığı tehditler sonucu Kandil civarında bulunan Rezge, Karna, Poşt Aşan ve Şeyh Ayeş bölgelerindeki 902 ailenin Süleymaniye bölgesine sığındıkları ifade edildi.

 

Bölge halkının yaşanan bu durumdan dolayı Kürdistan Federal yönetimine şikayette bulundukları bildirilirken, Ağustos ayında İsrail istihbaratına mensup şahıslarla KDP yetkilileri arasında yapılan bir görüşmede İsraillilerin KDP yetkililerinden PKK’nın bulunduğu yerdeki bölge halkının tahliye edilmesini istediği ve kendilerinin bu tahliyenin maddi boyutunu karşılayacaklarını belirttikleri ifade ediliyor.