IŞİD, 21 ülkenin silahlarını kullanıyor Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
SURİYE
06 Ekim 2014 · 01:00

IŞİD, 21 ülkenin silahlarını kullanıyor

IŞİD’in 21 değişik ülkenin silahlarını kullandığı bildirildi.

YDH-Associeted Press haber ajansı, IŞİD’in Amerika, Rusya ve Çin başta olmak üzere 21 ülkeye ait silahları kullandığını bildirdi.

Örgütün Irak ve Suriye’de silah ve mühimmat temininde sorun yaşamadığının belirtildiği haberde örgütün sahip olduğu silahların büyük bölümünü savaş meydanlarından ele geçirdiği; ancak petrol satışlarından el de ettiği parayla da şirketlerden de silah satın aldığı ifade edildi.

Haberde uzmanlardan naklen, özellikle ABD’nin Missouri eyaletindeki silah fabrikaları olmak üzere çeşitli şirketlerden silah temin edilebilmesinin Washington açısından bir uyarı olması gerektiği belirtildi.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 14.08.2026 22:38 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/13293/isid-21-ulkenin-silahlarini-kullaniyor