İhvan liderleri Katar’a geri döndü Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
ARAP DÜNYASI
23 Ekim 2014 · 01:00

İhvan liderleri Katar’a geri döndü

Çok sayıda Müslüman Kardeşler örgütü (İhvan) liderinin Katar’a geri döndüğü açıklandı.

YDH- Mısır’da yayımlanan el-Mısri el-Yovm gazetesinin haberine göre İhvan’a yakın kaynaklar, Katar’ın 7 lideri sınır dışı etmekten vazgeçmesi üzerine daha önce bu ülkeden ayrılan bazı İhvan liderlerinin de Katar’a geri döndüğünü açıkladı.

Müslüman Kardeşler kaynakları, Katar’a geri dönen İhvan liderleri arasında Cemal Abdussettar ile Assam Telmiye’nin de bulunduğunu belirtti.

Katar hükümetinin Yusuf el-Karadavi’nin Mahmud Hüseyin’in Doha’dan çıkarılmaması yönündeki isteğini kabul ettiğinin belirtildiği haberde Katar’ı terk edeceği söylenen 7 İhvan liderinden şu an sadece işleri dolayısıyla Türkiye’de bulunan Amr Derrac’ın Katar dışında olduğu bildirildi.

Habere göre Katar, söz konusu İhvan liderlerinden medyaya siyasi görüş bildirmemelerini ve Körfez ülkeleri aleyhine konuşmamalarını istedi.

Müslüman Kardeşler liderlerinden Hüseyin Abdurrahman’ın konuyla ilgili açıklamasında Katar’ın Körfez ülkelerini razı edebilmek için bu liderleri sınır dışı edeceğini söylediğini; ancak bunu yerine getirmediğini söyledi.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 05.11.2026 21:26 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/13348/ihvan-liderleri-katar-a-geri-dondu