Fadlullah:ABD İsrail tehlikesini unutturmak istiyor

01 Ocak 1970

SAAF-Lübnan’ın saygın dini mercilerinden Allame Muhammed Hüseyin Fadlullah, ABD’nin Araplara

SAAF-Lübnan’ın saygın dini mercilerinden Allame Muhammed Hüseyin Fadlullah, ABD’nin Araplara İsrail tehlikesini unutturmaya çalıştığını söyledi.

 

Birleşik Arap Emirliklerinde yayınlanan el-Halic gazetesinin haberine göre Allame Fadlullah Beyrut’ta verdiği Cuma namazı hutbesinde “ABD, kendi siyasi anlayışına tabi olan uluslar arası oyunu elinde bulundurmaktadır, ABD zaman içerisinde Siyonist yerleşimler ve ırkçı duvar yoluyla Batı yakayı ve işgal altındaki tüm Filistin’i bütünüyle işgal etme peşindedir” dedi.

 

ABD’nin Araplara İsrail tehlikesini unutturmak istediğini de söyleyen Fadlullah, “Amerika Araplara İsrail tehlikesini unutturmaya çalışmaktadır, ABD kendi sorunu olan İran’la ilgili meseleleri gündeme getirerek Arapların Filistin sorununu görmezden gelmesini sağlamaya çalışmaktadır” dedi.

 

ABD Dışişleri Bakanı’nın Lübnan’la ilgili olarak taifeci tahrikler içeren konuşmalar yaptığını belirten Fadlullah, Lübnan içindeki bazı şahıslar ve gruplar tarafından da kullanılan bu sözlerin boş ve temelsiz arzuları yansıttığını ifade etti.