İsrail’den Suriye’ye yeni saldırı Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
İSRAİL
02 Nisan 2015 · 01:00

İsrail’den Suriye’ye yeni saldırı

Güney cephesindeki silahlı gruplara sağlık ve lojistik desteği veren İsrail’in Suriye’nin Humus kentine hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

YDH-İsrail’de yayımlanan Yediot Ahronot gazetesinin internet sitesinde yayımlanan haberine göre; Arap medyası Alman haber ajansına dayandırdığı haberde İsrail hava kuvvetlerinin Humus’ta Suriye ordusuna ait mevzileri vurduğunu öne sürdü.

Londra’da yayımlanan Katar sermayeli Kuds el-Arabi gazetesi de Alman ajansının iddiasına dayanarak saldırıdan ABD’nin bilgisinin olduğunu öne sürdü ve İsrail jetlerinin görevlerini tamamladıktan sonra üslerine döndüğünü yazdı.

Suriye ordusunun Şam kırsalı, Kuneytra ve Dera kırsalı ile Halep kırsalında son dönemde silahlı gruplara yönelik başarılı operasyonlar yapmasının ardından, Türkiye sınırındaki İdlib kentinin, Ürdün sınırındaki Nasib sınır kapısının silahlı gruplar tarafından ele geçirilmesi dikkat çekici bulunuyor.

Güney cephesindeki silahlı grupların yaralanan militanlarını işgal altında tuttuğu topraklarda tedavi eden İsrail’in Humus’taki Suriye ordusu mevzilerini bombalaması mevzi kaybeden silahlı gruplara açık bir destek olarak değerlendiriliyor.

   

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 05.11.2026 01:14 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/13774/israil-den-suriye-ye-yeni-saldiri