Mansur Hadi’ye komutan dayanmıyor Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
ARAP DÜNYASI
06 Nisan 2015 · 01:00

Mansur Hadi’ye komutan dayanmıyor

Yemen’in istifa eden Cumhurbaşkanı Mansur Hadi kendisine bağlı dört komutanı grevden alarak askeri mahkemeye verdi.

YDH- El Cezire televizyonunun haberine göre dün genelkurmay başkanı, başkan yardımcısı ve özel kuvvetler komutanını görevden alan Mansur Hadi bugün de yine kendisine bağlı 4 komutanı görevden aldı.

Mansur Hadi’nin Aden’deki kendisine bağlı komutanları görevden almasının Ensarullah güçleri ile Yemen ordusunun Aden’deki ilerleyişini durduramamasından kaynaklandığı bildiriliyor.

18 Mart 2013’te BM ve Körfez İşbirliği Örgütü’nün desteği ile yapılan ve farklı siyasal kesimlerden 565 üyenin katıldığı Ulusal Diyalog Konferansı’nda görev süresi bir yıl uzatılan Mansur Hadi, 22 Ocak’ta istifa etmiş; ancak 25 Şubat’ta istifasını geri aldığını açıklamıştı.

Mansur Hadi, bugün görevden aldığı 4 komutanını askeri mahkemeye sevk ederken, Hadi’nin danışmanı önümüzdeki günlerde yeni bir askeri komutanlık oluşturulacağını ve askeri alanda yeni gelişmeler yaşanacağını söyledi.

Suudi koalisyonunun hava saldırılarına rağmen Yemen ordusu ile Ensarullah’a bağlı halk komitelerinin Aden limanı da dahil olmak üzere kentin büyük bir bölümünün kontrolünü ele geçirdiği bildiriliyor.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 24.09.2026 03:13 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/13783/mansur-hadi-ye-komutan-dayanmiyor