Nebil Arabi: Arap Gücü her yere müdahale edebilecektir Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
ARAP DÜNYASI
28 Mayıs 2015 · 01:00

Nebil Arabi: Arap Gücü her yere müdahale edebilecektir

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Arabi, kurulacak olan ortak Arap Gücünün istenen her yere müdahale edebileceğini söyledi.

YDH- El Mısriyun gazetesinin haberine göre Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Arabi, ortak Arap gücünün her yere müdahale için hazır olacağını söyledi.

İslam İşbirliği Örgütü’nün düzenlediği konferansa katılmak için gittiği Kuveyt’te açıklama yapan Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Arabi, Arap gücünün Irak’ta kullanılması konusunda açık bir mesaj vermemekle birlikte şunları söyledi: “Tüm Arap hükümetleri ortak bir güç oluşturulması konusunda ısrar ediyor ve bunu 70 yıldır üzerinde düşünülen bir arzu olarak görüyor.”

Nebil Arabi, ortak Arap gücünün kurulması konusundaki istişarelerin sürdüğünü belirterek bu konuda tüm taraflarla koordinasyon içinde bulunduklarını ifade etti.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 24.09.2026 00:43 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/13905/nebil-arabi-arap-gucu-her-yere-mudahale-edebilecektir