Radikallerle mücadelede ılımlılarla el ele

10 Şubat 2006

SAAF-ABD Dış İşleri Bakanı Condoleezza Rice, bölgedeki ılımlı devletler ve seslerle radikal güçlere karşı

SAAF-ABD Dış İşleri Bakanı Condoleezza Rice, İsrail’in yanı sıra beş körfez ülkesi, Mısır, Suudi Arabistan ve Ürdün gibi Arap ülkeleriyle görüşmek üzere başlattığı Ortadoğu gezisine Suudi Arabistan’dan başladı.

 

El-Cezire televizyonunun haberine göre bölgedeki ilk görüşmesine Suudi Arabistan’dan başlayan Rice, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken “Haliç Yardımlaşma Meclisi, Mısır ve Ürdün’ün çabaları, yeni bir proje çerçevesinde ortak hareket etme imkânı sağlayan yeni bir fırsattır. Bu proje, bölgedeki ılımlı devletler ve seslerle olacaktır” dedi.

 

Rice, Suudi Arabistan’daki görüşmesi sonrası Salı günü Kahire’ye geçecek ve Suud, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar, Amman Krallığı, Bahreyn’in Dış İşleri Bakanları’yla toplanacak. Düzenlenecek toplantıya Mısır ve Ürdün’ün de katılması bekleniyor.

 

Rice, bu çerçevede çizilecek yeni projenin “radikal” güçlerle etkin bir mücadeleyi belirleyeceğini söylüyor. Rice’ın gezisini İsrail ve Filistin’i de ziyaret ederek noktalayacağı söyleniyor.