YPG’den Rakka atağı

13 Haziran 2015

YPG savaşçılarının Rakka’nın kuzeyinde IŞİD işgali altındaki çok sayıda köyü kontrol altına aldığı bildirildi.

YDH- El Meyadin televizyonunu, Rakka’nın kuzey kırsalında yaşanan çatışmalarda çok sayıda IŞİD militanının öldürüldüğünü bildirdi.

El Meyadin Muhabiri Ahmed Abdullah konuyla ilgili haberinde IŞİD’in 16 Eylül 2014’te Kobani’ye başlattığı saldırıyla birlikte Halep kırsalındaki 350 köyü ele geçirdiğini ve 3 Ekim’de de Kobani’ye girdiğini hatırlattı.

Uluslararası koalisyonun hava saldırıları ve Kürt savaşçıların direnişi sebebiyle IŞİD’in 4 ay sonra Kobani’den çekilmek zorunda kaldığının belirtildiği haberde YPG’nin daha sonraki operasyonlarında IŞİD’in Kobani çevresindeki köylerdeki işgaline son verildiği bildirildi.

YPG’nin savunma konumundan saldırı konumuna geçtiğini belirten el-Meyadin muhabiri Ahmed Abdullah, YPG’nin Rakka’nın kuzey kırsalına operasyonlar yapmaya başladığını söyledi.

Haberde YPG’nin Suriyeli diğer muhalif grupların ve uluslararası koalisyonun desteği ile Rakka’nın kuzeydoğusundaki Suluk kentine girdiği ve IŞİD’e biat eden bir İslamcı grubun işgali altında bulunan kentin doğu bölgelerini kontrol altına aldığı bildirildi.

Haberde ayrıca YPG’nin Suluk’un kuzeydoğusundaki Kuneytra ve Rafah köylerini ve 6 mezrayı IŞİD’den geri aldığı bildirildi.

Çatışmalarda her iki tarafın da ağır kayıplar verdiği belirtilirken YPG’nin Suluk’u kontrol altına alarak Tel Ebyad sınır kapısına 20 kilometre yaklaşmış olduğu ve YPG ile IŞİD’e karşı olan diğer grupların Ras el-Ayn kentinin güney ve güneybatı taraflarındaki tüm bölgeler kontrol altına aldığı bildirildi.