Kürt yönetimi intikama hazırlanıyor

10 Mart 2006

SAAF-Kuzey Irak’taki Kürt Federasyonu parlamentosuna mensup 56 milletvekili, Baas rejimi ile

SAAF-Kuzey Irak’taki Kürt Federasyonu parlamentosuna mensup 56 milletvekili, Baas rejimi ile işbirliği yapanlar konusunda olağanüstü bir görüşme yapılması önerisinde bulundu.

 

Kuzey Irak’ın Süleymaniye kentinde yayınlanan “Hevlati” ve “Avine” adlı haftalık yayın organlarında Saddam döneminde Baas rejimiyle işbirliği yapanların isimlerinin yayınlanmasının ardından Kürt bölgesi parlamentosundaki 56 milletvekili meclis başkanlığından konuyla ilgili olağanüstü bir görüşme yapılmasını talep etti.

 

Kürt parlamentosu milletvekillerinden Ariz Abdullah, parlamento başkanına konuyla ilgili olağanüstü görüşme önerisini ilettiklerini belirterek parlamento başkanının da söz konusu şahısların dosyalarının incelenmesi için gelecek hafta bir toplantı düzenleneceğini ve konuyla ilgili açıklamaları yapacaklarını ifade etti.

 

 

Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani de geçen ay başkanlık bürosuna bir yazı göndererek parlamentonun ve bakanlar kurulunun konuyla ilgili bir izleme komitesi kurmasını ve komitenin çalışmalarını tamamlamasından sonra Saddam rejimiyle işbirliği yapanlar konusunda gerekli yasal önlemleri rapor etmesini istemişti.