El-Kaide’den Filistin Özerk Yönetimi’ne tehdit

10 Haziran 2006

SAAF-Kendisine Filistin el-Kaidesi adını veren bir örgüt, Filistin Özerk Yönetimi istihbarat

SAAF-Kendisine Filistin el-Kaidesi adını veren bir örgüt, Filistin Özerk Yönetimi istihbarat servisi elamanlarını ölümle tehdit etti.

 

İrna haber ajansının bildirdiğine göre adı ilk defa duyulan Filistin el-Kaidesi adlı örgüt, internette yayınladığı bir video bandıyla Filistin İstihbarat servisi yetkililerini korumak için eline silah alan herkesin kendilerinin hedefi olacağını bildirdi.

 

Örgütün yayınladığı video görüntülerindeki açıklamaya göre “Filistin el-Kaidesi”, Filistin Özerk yönetimine mensup istihbarat servisi yetkililerine geçen ay saldırı düzenledi.

 

El-Kaide örgütünün Filistin kolu adına açıklamada bulunan Ebu Hafs adlı kişi, Filistin halkı aç yaşarken, Filistin istihbarat servisi yetkililerinin çok sayıda gayrimenkullere ve şirketlere sahip birer milyoner olduğunu ifade etti.

 

Doğruluğu henüz teyit edilmeyen video görüntülerinde Filistin İstihbarat yetkilisi olduğu belirtilen şahısların fotoğraflarına da yer verildi.

 

Örgütün yayınladığı görüntülerde yer alan fotoğraflardan birinin 15 Eylül’de dört korumasıyla birlikte silahlı kişilerce Gazze’de öldürülen Cad Tayi’ye ait olduğu bildiriliyor.   

 

General Tayi, Filistin İstihbarat servisi dış ilişkiler sorumlusu ve Mahmud Abbas liderliğindeki el-Fetih örgütü üyesiydi.

 

Öte yandan İsrail istihbarat servisine yakınlığıyla bilinen Debka adlı internet sitesi el-Kaide’nin Filistin kolunun 4 Ekim’de yayınlandığı videobandında Abu Mazen’in istihbarat müdürünü öldürdüğünü iddia ettiğini belirtti.

 

 

 

Debka’nın haberinde şu ifadelere yer verildi: Yayınlanan video bantta konuşan kişi kendini “Ebu Hafs” olarak tanıtarak 15 eylülde düzenlenen pusu sonucunda resimdeki Cad Tayi ve 4 korumasının öldürülmesi olayını üstlendi. Abu Hafs videoda yaptığı konuşmada Tayi’nin Mısır istihbaratı ile Abbas arasındaki bağlantıyı sağladığını ve mossad ajanları ile sıkı bir ilişki içinde olduğunu söyleyerek Tayi’yi Filistin milletini “arkadan hançerlemekle” suçladı.