Muallim: BM’nin barış müzakerelerine katılacağız Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
SURİYE
02 Ekim 2015 · 01:00

Muallim: BM’nin barış müzakerelerine katılacağız

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, BM’nin Suriye’deki savaşı bitirmek hedefiyle başlatacağı barış müzakerelerine katılacaklarını açıkladı.

YDH- France 24’ün haberine göre Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, BM genel kurulu toplantısında yaptığı konuşmada BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura tarafından önerilen müzakerelerin görüş alışverişi niteliğinde olduğunu ve bağlayıcı bir niteliğinin bulunmadığını söyledi.

BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura’nın planı, müzakere aşaması, geçiş aşaması ve hükümet kurma aşaması şeklinde üç aşama içeriyor.

Müzakerelerden sonra muhaliflerle Suriye hükümeti temsilcilerinin yer alacağı tam yürütme yetkisine sahip bir geçiş kurulu ve ortak askeri konsey oluşturulmasını öneren De Mistura planı, BM gözetiminde yapılacak bir cumhurbaşkanlığı seçimi için gerekli zemini oluşturmak üzere bir de ulusal kongre kurulmasını öngörüyor.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 31.10.2026 08:02 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/14195/muallim-bm-nin-baris-muzakerelerine-katilacagiz