Irak Hizbullah’ından iki birlik daha Suriye’ye girdi

20 Ekim 2015

Suriye’nin kuzeyindeki çatışmaların artması üzerine Irak Hizbullah’ına bağlı iki birliğin Irak’tan Suriye’ye geçtiği bildirildi.

YDH- Irak Hizbullah’ına ait iki birliğin Halep’teki operasyonlara destek vermek için Suriye’ye geçtiği bildirilirken, örgüte ait sosyal medya hesaplarında savaşçıların Şam’ın Seyyide Zeyneb bölgesinde muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen merasimlere katıldığına dair görüntüler yayımlandı.

Ulaşan haberlere göre yaklaşık 1400 kişiden oluşan komando birliği Seyyide Zeyneb’deki törenden sonra tam teçhizatlı olarak görev yapacakları operasyon bölgelerine nakledildi.

Suriye’ye geçen birliklerle birlikte onlarca T-80 ve T-72 tankının yanı sıra zırhlı personel taşıyıcıları ve topçu bataryalarının da bulunduğu bildiriliyor.

Irak Hizbullah’ı, Irak Silahlı Kuvvetlerinin genel komutanı sıfatıyla doğrudan Irak başbakanına bağlı olan Gönüllü Halk Güçleri içinde yer alıyor.

Irak Hizbullah’ının yakın dönemde İran, Irak, Suriye ve Rusya arasında oluşturulan terörle mücadele ittifakı çerçevesinde Suriye’ye gönderildiği öne sürülüyor.