Rusya ağır bombardımana hazırlanıyor Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
RUSYA
26 Kasım 2015 · 01:00

Rusya ağır bombardımana hazırlanıyor

Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm uçak seferlerinin durdurulduğu ve Rusya’nın ağır bombardıman için hazırlık yaptığı bildirildi.

YDH- Irak’ın el-İticah Press haber ajansının bildirdiğine göre Rusya’nın çok geniş çaplı bir askeri operasyon için hazırlık yapmasından dolayı Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm uçak seferleri iptal edildi.

Haberde Rusya’nın 69 stratejik bombardıman uçağının da katılacağı çok geniş kapsamlı bir saldırı başlatacak olmasından dolayı Kuzey Irak’taki hava sahasının boşaltılması için Kürdistan Bölgesindeki tüm sivil uçak seferleri iptal edildi.

Haberde ayrıca Rusya’nın 48 saat içerisinde Hazar denizinden Suriye’ye füze saldırıları yapılacağına dair resmi bilgi verdiği belirtilirken, geniş çaplı operasyona Topolov-160 stratejik bombardıman uçakları ile Akdeniz’deki Rus gemilerinin de katılacağı bildirildi.

Operasyona “tamamen yok etme” adının verildiğinin belirtildiği haberde herhangi bir kaza yaşanmaması için Erbil ve Süleymaniye’deki tüm uçak seferlerinin askıya alındığı bildirildi.

   

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 11.10.2026 11:44 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/14307/rusya-agir-bombardimana-hazirlaniyor