İsmail Heniye Kuzey Iraklı Kürtleri kızdırdı

10 Ağustos 2006

SAAF- Filistin Başbakanı İsmail Heniye’nin Kuzey Irak’taki Kürt grupların silahlı gücü olan

SAAF- Filistin Başbakanı İsmail Heniye’nin Kuzey Irak’taki Kürt grupların silahlı gücü olan peşmergeleri çete olarak nitelemesi Kuzey Iraklı Kürtlerin tepkisine neden oldu.

 

Filistin Başbakanı İsmail Heniye’nin Cuma günü Gazze’de yapılan miting sırasında yaptığı konuşmasında Kuzey Irak’taki peşmergelere yönelik olarak kullandığı çete ifadesine tepki gösteren KYB basın merkezi, başbakan Heniye’nin sözlerini “siyasi ahlaktan yoksun” diye niteledi.  

 

Peşmergelerin 40 yılı aşkın bir süre boyunca başta Kürtler olmak üzere tüm Iraklıları ve Irak’ta yaşayan Filistinlileri koruduğunu belirten KYB Basın Merkezi, yayınladığı yazılı açıklamada “Irak'ı özgürleştirme operasyonu ve Baas Rejimi'nin yıkılmasında önemli görevler üstlenen ve en tehlikeli koşullarda Kürd halkını ve tüm Iraklıların güvenliğini koruyan Peşmerge kutsal bir görevi yerine getirmiş ve getirmeye devam etmektedir” ifadesine yer verdi.

 

Yapılan açıklamada Filistin Başbakanı İsmail Heniye, diktatör Saddam Hüseyin ve uzantıları için göz yaşı dökmekle ve şoven açıklamalarının etkisinde kalmakla suçlandı ve Hamas hükümetinin gün geçtikçe zayıfladığı ve yok olmaya gittiği ifade edildi.