Saib Erakat: Özerk Yönetim’in başkanı Abbas değil Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
FİLİSTİN
26 Ocak 2016 · 01:00

Saib Erakat: Özerk Yönetim’in başkanı Abbas değil

FKÖ Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Saib Erakat, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ı sert sözlerle eleştirdi.

YDH- Dunya el-Vatan’ın haberine göre FKÖ Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Saib Erakat, Filistin Özerk Yönetimi Başkanlığını Mahmud Abbas’ın değil bir İsraillinin yaptığını söyledi.

Yıllar boyunca İsrail’le yapılan müzakerelere Filistin Özerk Yönetimi adına baş müzakereci olarak katılan Saib Erakat, “Filistin Özerk Yönetimi’nin fiili başkanı Mahmud Abbas değil, İsrail’in koordinatörü Yoav Mordehay’dır” dedi.

Saib Erakat, İsrail rejiminin Ağvar bölgesinin yüzde 54’ünü kapalı askeri bölge ilan ettiğini, yüzde 16’sını Yahudi yerleşim merkezlerine dönüştürdüğünü, yüzde 22’sini doğal kayak olarak saklı tuttuğunu belirterek bu toprakların sadece yüzde 8’inin Filistinlilerde kaldığını söyledi ve “Filistin’in siyasi haritadan silinmesinin, İsrail’le ilişkilerin nasıl belirleneceğinden daha ağır bir bedeli vardır” dedi.

Filistin’den bir heyetin ilişkilerin nasıl belirleneceğini konuşmak için İsrail’e gideceğini belirten Erakat, Mahmud Abbas’ın bu çerçevede Benyamin Netanyahu ile görüşmek istediğini; ancak Netanyahu’nun bu isteği kabul etmediğini söyledi.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 19.08.2026 17:24 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/14428/saib-erakat-ozerk-yonetim-in-baskani-abbas-degil