Riyad heyetinden Cenevre’den çekilme tehdidi

18 Nisan 2016

Suudi Arabistan tarafından belirlenen Suriyeli muhalif grupların oluşturduğu Riyad heyeti, Cenevre görüşmelerinden çekilme tehdidinde bulundu.

YDH- El Arabiya televizyonunun haberine göre Riyad heyetinin genel koordinatörü Riyad Hicab, Suriye ordusu ve müttefiklerinin operasyonlarını sürdürmesi halinde Cenevre görüşmelerinden çekileceklerini söyledi.

Riyad Hicab, Twitter’daki kişisel hesabından yaptığı açıklamada Suriye ordusu ve müttefiklerini sivil yerleşim alanlarını kuşatma altında tutmak ve bombalamakla suçladı ve “Rejim ve müttefikleri Suriye halkının haklarını ve uluslararası yasaları çiğnerken bizim müzakereleri sürdürmemiz kabul edilemez” dedi.

El Arabiya televizyonu, Riyad heyetinin dün gece Suriye hükümetiyle müzakereleri sürdürme konusundaki tutumunu açıkladığını belirttiği haberinde heyette yer alan İslam Ordusu liderlerinden Muhammed Alluş’un da dün geceki toplantının ardından Cenevre’den çekilmek de dahil olmak üzere tüm seçeneklerin masada olduğunu açıkladığını bildirdi.

Muhammed Alluş daha önce de kendisine ait Twitter hesabından yaptığı açıklamada silahlı gruplara “cephelerdeki ateşi alevlendirmeleri” çağrısında bulunmuştu.