IŞİD, Menbic’te ne kadar kayıp verdi

13 Haziran 2016

Londra merkezli muhalif İnsan Hakları Gözlemcisi adlı örgüt, Suriye Demokratik Güçleri’nin operasyonlarının başladığı günden bu yana IŞİD’in Menbic’de ne kadar kayıp verdiğini açıkladı.

YDH- Londra’da yayımlanan Rey el-Youm gazetesinin haberine göre İnsan Hakları Gözlemcisi adlı örgüt Pazar günü yaptığı açıklamada, IŞİD’in Menbic çevresinde yaşanan çatışmalarda şimdiye kadar 223 kayıp verdiğini açıkladı.

Suriye Demokratik Güçleri, 31 Mayıs’ta ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun hava desteği ile Türkiye sınırı yakınlarındaki Menbic’i IŞİD’den temizlemek için harekat başlatmıştı.

İnsan Hakları Gözlemcisi adlı örgüt, Suriye Demokratik Güçleri ile IŞİD arasındaki çatışmaların sürdüğünü belirterek çatışmaların özellikle Kürt güçlerinin kontrolü altında bulunan Menbic’in batısında yoğunlaştığını ifade etti.

Uluslararası koalisyonun bugün düzenlediği hava saldırısında 6 kişinin öldüğünün belirtildiği haberde Rakka ile Türkiye sınırı arasında stratejik bir konumda bulunan Menbic’in silah, mühimmat ve militan akışı bakımından IŞİD açısından hayati öneme sahip olduğu vurgulandı.

İnsan Hakları Gözlemcisi adlı örgütün başkanı Rami Abdurrahman da 2014’te IŞİD tarafından işgal edilen Menbic’e yönelik saldırılar sebebiyle 600 sivilin kenti terk ederek Suriye Demokratik Güçleri’nin kontrolü altındaki bölgelere geçtiğini açıkladı.