İran: Rus uçakları zaten kalıcı değildi Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
İRAN
23 Ağustos 2016 · 01:00

İran: Rus uçakları zaten kalıcı değildi

İran, Rus uçaklarının Hemedan’daki askeri üssü geçici olarak kullanmasına izin verdiğini açıkladı.

YDH- Fars haber ajansının bildirdiğine göre İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Amiral Ali Şemhani, Rusya ile İran arasındaki terörle mücadele işbirliğinin devam ettiğini açıkladı.

Amiral Ali Şemhani, Rus uçaklarının Hemedan’daki üste kalmasının söz konusu olmadığını, uçakların Perşembe gününe kadar kalıp sonra gitmelerinin kararlaştırılmış olduğunu söyledi.

Şemhani Rus uçaklarının dün değil, kara operasyonu planlaması çerçevesinde geçtiğimiz Perşembe günü gittiğini açıkladı.

İran’la Rusya arasındaki bu stratejik işbirliğinin diğer ülkeleri şaşkınlığa düşürdüğünü belirten Şemhani, bu sebeple bu ülkelerin Halep kuşatmasını kırma hevesini gerçekleştiremediğini söyledi.

İran’la Rusya’nın stratejik işbirliği konusunda basında spekülasyonlar yapılmasının normal olduğunu belirten Şemhani, “Bölgedeki ABD liderliğindeki koalisyon kuruluşunun üzerinden bir buçuk yıl geçmiş olmasına rağmen herhangi bir kazanım elde edemedi. Ancak İran, Rusya, Suriye ve Lübnan Direniş’inin oluşturduğu koalisyonun aylar içerisindeki kazanımları açıkça ortadadır” dedi.

İran, Rusya, Suriye ve Hizbullah ittifakının Suriye’de nihai zafere doğru ilerlediğini belirten Şemhani, birkaç ay içerisinde büyük kazanımlar elde eden bu ittifaka karşı medyadan spekülasyonlar yapılmasının son derece doğal olduğunu söyledi.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 05.10.2026 04:57 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/14829/iran-rus-ucaklari-zaten-kalici-degildi