Dera’da ulusal uzlaşma adına büyük adım Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
SURİYE
26 Aralık 2016 · 02:00

Dera’da ulusal uzlaşma adına büyük adım

Suriye krizinin başladığı Dera ilinde silahlı gruplara mensup yüzlerce kişinin aftan yararlanmak için silah bırakarak ulusal uzlaşma sürecine katıldığı bildirildi.

YDH- SANA haber ajansının bildirdiğine göre Dera’ya bağlı Sanameyn kentinde 510 militan silahlarını bırakarak Suriye ordusuna teslim oldu.

Suriyeli muhalif kaynaklar, teslim olanlar arasında Özgür Suriye Ordusu’nun güney cephesi komutanlarından birinin de bulunduğunu bildirdi.

Haberde, Katar’da ikamet eden Suriyeli muhaliflerden Halil el-Mikdad’dan naklen daha önce Ebabil adlı silahlı gruba bağlı Tevhit Ümmeti Tugaylarının Lideri olan Sair el-Ekna ve çok sayıda militanın da teslim olanlar arasında yer aldığı bildirildi.

Yaklaşık 100 bin nüfuslu olduğu belirtilen Sanameyn kentindeki muhalif grupların iki yıl kadar önce hükümetle uzlaşma komitesi adlı bir komite oluşturduğu ve tarafsız kalarak kenti çatışmalardan uzak tuttuğu bildiriliyor.

Bu ulusal uzlaşmanın bir başlangıç olduğunu belirten Halil el-Mikdad, Dera kentindeki silahlı gruplarla Suriye hükümetinin uzlaşmanın eşiğinde olduğunu öne sürerken, kimi muhalif kaynaklar, af yasasından yararlanarak ulusal uzlaşmaya katılan militanların Suriye ordusu tarafından kurulduğu belirtilen 5. Kolorduya katılacağını iddia ediyor.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 30.10.2026 22:46 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/14997/dera-da-ulusal-uzlasma-adina-buyuk-adim