Tarık Haşimi: Irak’ta iç savaş yok

01 Ocak 1970

SAAF-Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Hizb-i İslami Lideri Tarık Haşimi Irak’ta yaşanan

SAAF-Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Hizb-i İslami Lideri Tarık Haşimi Irak’ta yaşanan olayların iç savaş olmadığını belirtti.

 

Irak’ta bir iç savaş yaşandığı görüşünü reddeden Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve parlamentodaki en büyük Sünni Arap partisi olan Hizb-i İslami’nin lideri Tarık el-Haşimi, Irak’ta akan kanın durdurulması için uzlaşma ve diyalogdan başka bir çare olmadığını söyledi.

 

El-Arabiya televizyonunun haberine göre Salı günü iki günlük bir resmi ziyaret için Ürdün’e giden Tarık Haşimi, Ürdün Başbakanı ile düzenlediği ortak basın toplantısında Irak’ta pek çok masum insanın kanının döküldüğünü ve taifeci çatışmaların yaşandığını belirtti ve “bugün Irak’ta masum insanların kanı dökülüyor, mezhepçi çatışmalar yaşanıyor; ama bunu bir iç savaş olarak niteleyemeyiz. Bana göre bugün Irak’ta yaşananlar bir iç savaş değildir” dedi.

 

Irak’ta masum insanları hedef alan şiddetin durdurulması için uzlaşma irade ve kararlılığın gerekli olduğunu belirten Haşimi, işgalin sona erdirilmesi için bir çekilme takviminin de belirlenmesi gerektiğini söyledi.