Irak’lı Türkmenler: Saflar Bir Tutulmalı! Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
IRAK
04 Temmuz 2006 · 01:00

Irak’lı Türkmenler: Saflar Bir Tutulmalı!

SAAF - Iraklı Türkmen Grupların yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantı sonrası verilen demeçte toplantının amacının "Türkmen Safları" bir tutmak olduğunu vurgulandı.

Arapça yayın yapan Bedirnews’un verdiği bilgiye göre Şeyh Muhammed Taki Mevla’nın daveti üzerine “Türkmen Vefa Hareketi”, “Türkmen İslam Birliği”, “Türkmen Karar Partisi” vb. partilerle birlikte önemli şahsiyetlerin katıldığı toplantıda Irak sahasında hareket ederken Türkmen’leri birleştirecek bir yapı oluşturulması gerektiği noktasında görüşmeler yapıldı.

 

Gözlemciler, Irak’taki tüm Türkmenlerin katılımıyla gerçekleşen toplantı sonrası güçlü bir oluşumun meydana gelebileceğini söylüyorlar.

 

Görüşme sırasında Şeyh Mevla, Dr. Faruk Abdullah ve Riyad Sarı’nın bu noktada öne çıkardığı görüşler tartışıldı.

 

Türkmenler verdikleri demeçte, toplantının amacının "Türkmen Safları" bir tutmak olduğunu vurguladılar ve ayrıca oluşumun, bu toplantıya henüz katılmamış diğer Türkmen gruplara kapalı olmadığını belirttiler.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 19.08.2026 18:08 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/154/irak-li-turkmenler-saflar-bir-tutulmali