El-Kaide’den Hz. Ali ve Hz. Hüseyin türbelerine saldırı tehdidi

01 Ocak 1970

İHA-Terör örgütü El Kaide, Irak'ın güneyindeki kutsal şehirlerden Necef ve Kufe vilayetlerindeki

İHA-Terör örgütü El Kaide, Irak'ın güneyindeki kutsal şehirlerden Necef ve Kufe vilayetlerindeki Hz. Hüseyin ile Hz. Ali'nin türbelerine yönelik bombalı saldırı tehdidinde bulundu.

 

Yerel yetkililer, bölgedeki türbelerin olası saldırılara karşı ikinci bir duyuruya kadar ziyarete kapatıldığını duyurdu. Şii ağırlıklı bölgedeki tüm türbelerin güvenlik tedbirleri arttırılmıştır. Emniyet ve istihbarat birimleri, örgüt kanadından gelen saldırı tehdidini doğrularken, Necef Polis Şefi Yarbay Abdulkerim Meyahi, istihbarat raporları doğrultusunda El Kaide bağlantılı bazı grupların Şiilere ait mezarlıklara bombalı saldırı düzenlemeyi planladıklarının tespit edildiğini açıkladı.

 

Hz. Ali ile Hz. Hüseyin başta olmak üzere Şii türbelerin ikinci bir tarihe kadar halka kapatıldığını ve bu kararın da güvenlik gerekçesiyle alındığını kaydeden Meyahi, kararın ikinci bir tarihe kadar geçerli olduğunu vurguladı. Türbelere yönelik kapatma kararının bugünden itibaren uygulamaya geçeceği ve hiç kimsenin mezarlıkları ziyaret etmesine izin verilemeyeceği ifade edilirken, örgüt militanlarının, kentteki bazı duvarlara Şiilere hakaretler içeren yazılar yazdığı, tehdit edilenler arasında bazı dini otoritelerin de bulunduğu öğrenildi.