Tzippi Livni Katar’a gitmekten vazgeçti

01 Ocak 1970

SAAF-İsrail Dışişleri Bakanı Tzippi Livni’nin resmen davet edilmiş olmasına rağmen bugün

SAAF-İsrail Dışişleri Bakanı Tzippi Livni’nin resmen davet edilmiş olmasına rağmen bugün Katar’da düzenlenecek olan “Yeni Demokrasiler” konulu konferansa katılmayacağı bildirildi.

 

İsrail Dışişleri Bakanı Livni’nin Katar’daki davetli olduğu konferansa katılmayacağını son dakika gelişmesi olarak duyuran el-Cezire televizyonu, ziyaretin neden gerçekleşmeyeceği ile ilgili olarak ayrıntı vermedi.

 

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Regew, Fransız Haber Ajansına verdiği demeçte Livni’nin Katar’daki konferansa katılmama sebebi olarak konferansa Hamas temsilcisinin de katılacak olmasını gösterdi.

 

Regev, “Katar’daki konferansa Filistin temsilcisi olarak Hamas üyelerinin katılacağını öğrendik; bundan dolayı da Katar ziyaretini iptal ettik” dedi.

 

İsrail Dışişleri Bakanı Tzippi Livni’nin Katar tarafından “Yeni Demokrasiler” konulu konferansa davet edilmesi Arap dünyasında tepkiyle karşılanmıştı.

 

Lübnan Dışişleri Bakanı, daha önce Livni’nin katılacak olmasından dolayı Katar’daki konferansa katılmayacağını açıklamıştı.