Lübnan’daki diyalog toplantısı ertelendi

01 Ocak 1970

SAAF-Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri’nin çağrısıyla gündeme gelen siyasi liderler arasındaki

SAAF-Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri’nin çağrısıyla gündeme gelen siyasi liderler arasındaki diyalog toplantısı gelecek haftaya ertelendi.

 

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri’nin bürosundan yapılan açıklamada bazı siyasi liderlerin işlerinin yoğunluğu sebebiyle bu pazartesi yapılması düşünülen istişare toplantısının gelecek haftaya ertelendiği belirtildi.

 

Söz konusu erteleme kararının siyasi liderlerle görüşüldükten sonra alındığı belirtilirken Lübnan’da yayınlanan en-Nehar gazetesi, Meclis Başkanı Berri’nin bu toplantıya Lübnan’daki tüm siyasi grupların temsilcisinin katılmasını istediğini yazdı.

 

Emin Cemayel, Velid Canbolat ve Sadeddin Hariri’nin halen Lübnan dışında olduğu belirtilirken, Meclis Başkanı Berri, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın söz konusu toplantıya güvenlik sebebiyle katılamayabileceğini belirtti.

 

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, geçtiğimiz çarşamba günü ulusal birlik hükümeti kurulması ve seçim yasasında değişiklik yapılması konularını görüşmek üzere tüm Lübnanlı siyasi liderleri diyalog toplantısına çağırmış, 14 Mart grubunun liderleri, toplantıya katılabilecekleri yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

 

Lübnan Başbakanı Fuad Sinyore de AB Dışpolitika ve Güvenlik Temsilcisi Javier Solana ile yaptığı görüşmede bu toplantıya katılacağını söylemişti.