Moskova: Kürtler, Suriye hükümetiyle görüşmelere başlamalıdır Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
RUSYA
17 Şubat 2019 · 02:00

Moskova: Kürtler, Suriye hükümetiyle görüşmelere başlamalıdır

Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Suriyeli Kürtleri Şam’la görüşmelere başlamaya çağırdı.

YDH-Fransız haber ajansının bildirdiğine göre Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Almanya’nın Münih kentinde yapılan güvenlik konferansında “Biz Şam ile Suriyeli Kürtler arasındaki görüşmeleri destekliyoruz” dedi.

Sergey Verşinin Amerika’nın Suriye’den çekilmesi sonrasında Suriyeli Kürtlerin geleceğine değinerek “Suriye’nin kuzey doğusunda yabancı güçlerin bulunmaması Kürtler ile Şam arasındaki diyaloğun başlaması için en iyi çözüm yoludur. Kürtler, Suriye toplumunun bir parçasıdır. Biz Şam ile Kürtler arasındaki sorunları biliyoruz; ama görüşmeler yoluyla bir çözüm bulunacağını düşünüyoruz” dedi.

Irak ve Lübnan’ın Astana sürecine davet edilmesi konusuna da değinen Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, bu ülkelerin Astana sürecine daveti memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 26.10.2026 07:20 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/15879/moskova-kurtler-suriye-hukumetiyle-gorusmelere-baslamalidir