Sadr Mehdi Ordusu’nda temizliğe başladı

01 Ocak 1970

SAAF-Irak’ın etkili dini ve siyasi liderlerinden Mukteda Sadr’ın Mehdi Ordusu’nun bazı unsurlarına

SAAF-Irak’ın etkili dini ve siyasi liderlerinden Mukteda Sadr’ın Mehdi Ordusu’nun bazı unsurlarına yönelik operasyon yapılmasına onay verdiği açıklandı.

 

Fars haber ajansının bildirdiğine göre Mukteda Sadr’ın danışmanlarından Şeyh Abdurrezzak el-Nidavi, Mukteda Sadr’ın Mehdi Ordusunun bazı unsurlarına yönelik operasyon yapılmasına izin verdiğini ve Mehdi Ordusunu temizlemek istediğini belirtti.

 

Necef kentinde açıklamalarda bulunan Nidavi, “Bu tavır, kötü unsurların belirlenmesi ve onların yasalara uymaya mecbur kılınması amacıyla alınmıştır. Sadr hareketi, masum insanlara işkence yapan unsurlardan beridir” dedi.

 

Irak özel kuvvetleri ile ABD güçleri geçtiğimiz hafta Irak’taki infaz timinin lideri olduğu öne sürülen bir şahsa (Ebu Der’a) yönelik olarak operasyonlar yapmış, yaşanan çatışmalarda 10 silahlı milis ve 4 de sivil hayatını kaybetmişti.

 

Mukteda Sadr’ın Mehdi Ordusunu Iraklılara karşı şiddete başvuran unsurlardan temizlemek için bir komite kurduğunu belirten Şeyh Nidavi, “Iraklılara işkence yaptığı ve şiddet uyguladığı tespit edilenler Mehdi Ordusu’ndan çıkarılacak ve bunlarla ilgili yasal işlemlerin yapılması sağlanacak” dedi.

 

Sadr hareketine bağlı bir kaynak da temizlik çerçevesinde 40 Mehdi Ordusu yetkilisinin cezalandırılabileceğini belirtti.