Şeyh Celaleddin Sağir sert çıktı

11 Ocak 2006

Irakhaber-Şeyh Celaleddin Sağir, Irak'ta yayın yapan El-Furat kanalında yaptığı konuşmada

Irakhaber-Şeyh Celaleddin Sağir, Irak'ta yayın yapan El-Furat kanalında yaptığı konuşmada mezhep çatışmaları ve Irak’taki iç şiddet konusunda sert çıkışlar yaptı.

 

Bazı tekfirci ulemanın sadece Şiiler değil; Sünnileri, İhvan-ı Müslimin mensuplarını, mu’tezili yahut eş’ari olanları tekfir ettiğini; öyle ki işin sonunda “kendilerine sihri öğreten” İbni Baz gibi liderlerini dahi tekfir etmeye kalktıklarını söyledi.

 

Mekke Konferansının önemine de değinen Şeyh Celaleddin Sağir, bu konferansın önemli bir hadise olduğunu, yıllarca kendilerini tekfir eden ve tekfirci hareketlerin merkezliğini yapan bir ülkenin bu sefer de kendilerini tekfir edenleri tekfir ettiğini ve bunun da gösterdiği sabrın bir sonucu olduğunu ifade etti.

 

Mekke Konferansının Irak’ta yaşan şiddetin dinî değil siyasî olduğunu açık aşikâr ortaya koyduğunu söyleyen Şeyh Celaleddin, birileri siyasî kazanımlara ulaşmak için mezhep çatışmasını körüklüyor, dedi.

 

“Federalizm”in Irak’ı böleceğini savunanlar Irak’taki El-Kaide komik bir şekilde özerk bir İslam beldesi ilan ettiği zaman nedense sustular, şeklinde sözlerine devam eden Şeyh Celaleddin, darbe ihtimaline de değinerek bunu kimsenin başaramayacağını; Irak halkının artık bazı şeyleri gördüğünü ve şartların eskisi gibi olmadığını belirtti.