Kendi partisinin Olmert’e desteği yüzde 16'da kaldı

11 Ocak 2006

SAAF-Kuruluşunun üzerinden bir yıl gibi bir süre geçen Kadima Partisi, Lübnan savaşı ve

SAAF-Kuruluşunun üzerinden bir yıl gibi bir süre geçen Kadima Partisi, Lübnan savaşı ve Olmert’in de adının karıştığı mali yolsuzluklar sebebiyle kamuoyu desteğini yitirirken, Başbakan Olmert’e Kadima içinden verilen destek de ciddi oranda düşmüş gözüküyor.

 

İsrail’de ekim sonlarında gerçekleştirilen bir kamuoyu araştırmasına göre Kadima Partisi üyeleri, seçim olması durumunda parti liderliği hususunda Ehud Olmert’e ancak üçüncü sırada şans verdi.

 

Kadima üyeleri arasında yapılan anket sonucunda Dışişleri Bakanı Tzippi Livni, yüzde 25 oyla parti liderliği için en uygun isim olarak belirlenirken, yüzde 17 oyla Şaul Mofaz ikinci, yüzde 16 oyla da Ehud Olmert üçüncü olarak tercih edildi.

 

Yapılan anket sonucuna göre Olmert’in politikalarını beğenmeyenlerin oranı yüzde 56, beğenenlerin oranı ise yüzde 16 oldu.

 

Katılımcıların yüzde 52’si Şaul Mofaz’ın askeri konularda daha iyi olduğunu düşünürken yüzde 41’i Avi Dichter’in, yüzde 21’i ise Ehud Olmert’in askeri konularda başarılı olduğunu belirtti.

 

Ankete katılan Kadima üyelerinin yüzde 46’sı Dışişleri Bakanı Tzippi Livni’yi, siyasi konularda başarılı bulurken, bu konuda Olmert’i başarılı bulanların oranı yüzde 27’de kaldı.

 

Kadima üyelerinin yüzde 43’ü, yolsuzluklarla mücadele konusunda ise Meir Şitrit’in başarılı olabileceğini düşünürken bu konuda Olmert’e verilen destek verenlerin oranı yüzde 16’da kaldı.