3 Filistinli örgütten 48 topraklarına eylem kararı

11 Nisan 2006

SAAF-Üç Filistinli örgüt ortak bir bildiri yayınlayarak, “İsrail ordusu Gazze’ye yönelik saldırılarını

SAAF-Üç Filistinli örgüt ortak bir bildiri yayınlayarak, “İsrail ordusu Gazze’ye yönelik saldırılarını 48 saat içinde durdurmaması halinde 1948 topraklarında şehadet saldırıları yapacağız” dedi.

 

Şehit Ahmed Ebu Reyş Tugayları, Halk Direniş Komiteleri ve Aksa Şehitleri Tugayına Bağlı Yüksek Askeri Konsey temsilcileri, bugün öğleden sonra Gazze’de düzenledikleri ortak basın toplantısında “İşgalcilerin cinayetleri hiçbir sonuç vermeyecek ve Filistinli grupların füze saldırılarını durduramayacak” dedi.

 

Halk Direniş Komiteleri sözcüsü Ebu Ubeyd, “Filistinli gruplar arasında daha önce yapılan anlaşma gereği şehadet saldırıları durdurulmuştu; fakat işgalcilerin Gazze’ye yönelik saldırılarını arttırması üzerine direniş grupları da bu operasyonları yeniden başlatma kararı aldılar” dedi.

 

“Siyonistlerin Beyt Hanun’da işledikleri cinayetler artık ateşkes için hiçbir gerekçe bırakmamıştır” ifadesine yer verilen açıklamada Filistin Halk Direniş Komitelerinin, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısından önce askeri teçhizatlarını Batı Şeria’ya taşımayı başardığı ifade edildi.

 

Üç Filistinli örgüt açıklamasında, Yahudi yerleşim merkezlerinde yaşayanları da uyararak, “yöneticileriniz askeri alandaki başarısızlıklarını örtmek için bu kanlı savaşı başlattı” ifadesine yer verdi.